Skip to main content

Informatie voor nieuwe leden

Wil je weten wat schietsport is en hoe het op onze vereniging eraan toegaat? Dan kan je een keer als introducé bij ons schieten. Als je denkt lid te willen worden, biedt dit de kans om te kijken of het datgene is wat je ervan verwacht. Schieten als introducé kost slechts een gering bedrag en heeft verder geen enkele verplichting.

 Het schieten als introducé gebeurt alleen op afspraak.

Indien je een afspraak wilt maken vul dan het Contactformulier in. Kijk bij Contact voor het formulier.
Wij schieten op maandagavond van 19.00 tot 23.00 uur en op zaterdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur.

Kom je met een lid van onze vereniging mee, dan mag hij of zij u deze introductie zelf geven onder de voorwaarden:

  • dat deze persoon beschikt over een eigen wapen van het kaliber .22 (dus er een vergunning voor heeft)
  • het schieten alleen gebeurt met een wapen kaliber .22 [fase 1]  (andere kalibers en wapens zijn niet toegestaan).

In alle andere gevallen zal het aanwezige bestuurslid of instructeur dit voor jou regelen.

Hoe gaat het lid worden in zijn werk:

Indien je na maximaal 3 maal als introducé gezien hebt wat het schieten inhoudt en je deze sport wil gaan beoefenen, dan kan je een inschrijfformulier voor het lidmaatschap aanvragen bij het bestuur.
Het inschrijfformulier dient na invulling samen met een pasfoto en het inschrijfgeld aan de secretaris te worden overhandigd. Vanaf dit ogenblik ben je aspirant lid van de vereniging en ontvang je een pasje en een aspirant lidmaatschapboekje.
Na enige tijd ontvang je ook een aanvraagformulier voor een “Verklaring Omtrent het Gedrag” (VOG). Na invulling en ondertekening geef je dit formulier af bij de gemeente waarin je woonachtig bent. De gemeente stuurt dit formulier door naar Justitie, die deze verklaring afgeeft. De positieve verklaring die je via de gemeente ontvangt, lever je bij de secretaris van de vereniging af.
De formulieren gaan naar de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA), die je een licentie verstrekt. Deze licentie ontvang je via de vereniging en geeft je (niet zijnde jonger dan 16 jaar) de bevoegdheid om met vuurwapens om te gaan, binnen een schietvereniging.